Ποια είμαι

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Το ενδιαφέρον μου όμως για την Ψυχολογία με οδήγησε να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας το 2001 και απέκτησα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου.

Εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε δομές ψυχικής υγείας, όπως το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών του Ν. Ρεθύμνου, στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία “ΑΓΑΠΗ”, στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας "ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ". Έχω συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα "Ψυχολογική υποστήριξη μεταναστών και παλιννοστούντων", αλλά και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης), έχοντας αποκτήσει εξιδεικευμένη κλινική εμπειρία στο αντικείμενο σπουδών μου.

Το Φεβρουάριο του 2011 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Σεπτέμβριο του 2018 ολοκλήρωσα και την εξιδεικευμένη επιμόρφωσή μου στο πρόγραμμα "Certificate in Coaching - AC Accredited" από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδριών και εκπαιδεύσεων μεταξύ των οποίων αναφέρω χαρακτηριστικά την εκπαίδευσή μου στη Νοηματική Γλώσσα από το Σύλλογο Κωφών Ν. Ρεθύμνης, Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Οικογένειας Συστημικής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Ν. Χανιών, ψυχοδιαγνωστικό σεμινάριο από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και της Οικογένειας και πολλά άλλα.

Από την πρώτη μέρα της επαγγελματικής μου πορείας έως και σήμερα, συνεργάζομαι με επόπτη και δεν παραλείπω να επιμορφώνομαι διαρκώς σε θέματα που αφορούν στον τομέα της ψυχικής υγείας. H πολυετής εμπειρία μου στο χώρο της ψυχικής υγείας σε συνδυασμό με την αγάπη και το ενδιαφέρον για το επάγγελμα μου αλλά και η διαρκής επιμόρφωσή μου έχουν αποδειχθεί χρήσιμα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Σήμερα ζω στη Συκιά Κορινθίας και εργάζομαι ιδιωτικά στο Κιάτο. Είμαι μητέρα δύο κοριτσιών και μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι τον ελεύθερο χρόνο μου μαζί τους, να σχεδιάζουμε ταξίδια και να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας.

Συχνές ερωτήσεις

Αν επισκεφτώ ψυχολόγο σημαίνει ότι είμαι “άρρωστος”;

Οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί και δεν χορηγούν φάρμακα. Εκπαιδεύονται στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και χρησιμοποιούν την επιστημονική τους κατάρτιση, προκειμένου ο θεραπευόμενος να αναγν…

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορώ να εμπιστευτώ έναν άγνωστο; Πως είμαι σίγουρη ότι δεν θα διαρρεύσουν οι πληροφορίες που του δίνω;

Από το πρώτο ραντεβού με τον ψυχολόγο, ο θεραπευόμενος είναι σε θέση να καταλάβει αν ο ψυχολόγος του εμπνέει εμπιστοσύνη και αν μπορεί να συνεχίσει και να χτίσει μία θεραπευτική σχέση μαζί του. Εκτ…

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζομαι πραγματικά θεραπεία; Συνήθως μπορώ να αντιμετωπίσω μόνος μου τα προβλήματά μου

Ο καθένας από εμάς σε συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καθημερινότητά του που να καθιστούν αναγκαία την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, είτε για θ…

Διαβάστε περισσότερα