Ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες

"Το να γνωρίσεις τη δική σου σκοτεινή πλευρά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη σκοτεινή πλευρά των άλλων”

C.G.Jung

Ψυχοθεραπεία ονομάζεται η θεραπευτική διαδικασία που στόχο έχει την αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσκολιών και προβλημάτων. Η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η ίδια η θεραπευτική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον ειδικό ψυχικής υγείας και το θεραπευόμενο θα τον βοηθήσουν να αναζητήσει την προσωπική του ευτυχία, να θέσει τους ατομικούς του στόχους και να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει όλα εκείνα που δυσκολεύουν τη ζωή του.

Συνήθη ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν στις ατομικές συνεδρίες μπορεί να είναι διάφορες αγχογόνες καταστάσεις, πένθος, χωρισμός, φοβίες, κρίσεις πανικού κ.α. Επίσης ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να βοηθήσει σε ζητήματα που αφορούν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχοσωματικά συμπτώματα, προβλήματα στις προσωπικές ή και επαγγελματικές σχέσεις, αλλά και σε διατροφικές διαταραχές.

Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια 60 λεπτά. Ο τόπος διεξαγωγής κάθε συνεδρίας γίνεται στον επαγγελματικό μου χώρο, για τον οποίο περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις και εδώ (φωτογραφίες). Θα μπορούσαν να διεξαχθούν ατομικές συνεδρίες και από απόσταση μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις στιον σύνδεσμο Ψυχοθεραπεία online.

Η χρονική διάρκεια της ψυχοθεραπείας εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των προβλημάτων, αλλά και από τον ίδιο το θεραπευόμενο, τις αντιστάσεις και την επιθυμία του για αλλαγή.

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να πάω σε ψυχολόγο;

Οποιοσδήποτε άνθρωπος, οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες, οι οποίες να δημιουργήσουν μία γενικότερη δυσλειτουργία στην καθημερινότητα του και κατ' επέκταση στις κοινω…

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορώ να εμπιστευτώ έναν άγνωστο; Πως είμαι σίγουρη ότι δεν θα διαρρεύσουν οι πληροφορίες που του δίνω;

Από το πρώτο ραντεβού με τον ψυχολόγο, ο θεραπευόμενος είναι σε θέση να καταλάβει αν ο ψυχολόγος του εμπνέει εμπιστοσύνη και αν μπορεί να συνεχίσει και να χτίσει μία θεραπευτική σχέση μαζί του. Εκτ…

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζομαι πραγματικά θεραπεία; Συνήθως μπορώ να αντιμετωπίσω μόνος μου τα προβλήματά μου

Ο καθένας από εμάς σε συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καθημερινότητά του που να καθιστούν αναγκαία την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, είτε για θ…

Διαβάστε περισσότερα